Hülye fiatalság | Az SZFE elfoglalásának egy története | PartizánDOKU

  Megtekintés 165,039

Partizán

11 napja

2020-ban a magyar kormány kilenc állami egyetem alapítványi működésbe helyezését jelentette be.
Az egyetemek közül, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vette fel a harcot az erőszakos politikai hatalomátvétellel szemben. Filmünk a hallgatói ellenállás során önszerveződő módon létrejött számos munkacsoport közül, többek között az “akció munkacsoport” néhány tagját követi az egyetemfoglalást megelőző és az azt követő egy hónapban.
Rendezte: Hatala Noémi
Producer: Gulyás Márton
Vágó: Pázmándy Katalin
Operatőrök: Hatala Noémi, Klopfstein-László Bálint, Tóth Fruzsina, Tóth Jakab
A rendező munkatársa: Tési Dóra
Produkciós vezető: Schőn Edina
Dramaturgiai konzultáns: Garai Judit
Colorist: Nagy Botond
Hangutómunka: Terner Péter
Grafika: Sánta Dániel
Drónfelvételek: Hatvani Krisztián
Ügyvéd dr.Palatics Edit
Fordította: Őri Eszter és Kiss Ágnes
Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is! www.patreon.com/partizanpolitika
Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!
Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030
Közlemény: Támogatás
Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000 BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB

Ha azonnal értesülnél a legfrissebb videóinkról, iratkozz fel a csatornánkra HUload-on: bit.ly/35qa5gT​
Nem tudod nézni? Most már hallgathatod is: open.spotify.com/show/18YmaCQyMXaWVPu24eOSni
Kövess minket Instán! Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz: groups/partizantarsalgo

Megjegyzés
Attila
Attila 2 órája
Valaki hallott a filmben egy kerek, egész, értelmes mondatot? Nálunk a munkahelyen, segédmunkások jobban kifejezik magukat és ezt teljesen őszintén írom.
Szilárd Karlovich
Szilárd Karlovich 2 órája
Koszoskörmű hülyegyerek....🤣🤣🤣
Apor Szatmári
Apor Szatmári 9 órája
Hűha A komment szekció valami egészen különleges Egy aranybánya lehetne bárkinek, aki a különböző kognitív disszonanciákat tanulmányozza A kedvenc példám az idősebb kommentelők lenéző és ellenséges hozzáállása mindenhez amit a fiatalok kezdeményeznek, vagy amiért kiállnak. Azt hiszik, a korral bölcsebbé váltak, miközben ironikus módon semmi érdemit nem tanultak a saját hibáikból. Ami még rosszabb, a saját fiatalkori sikertelenségüket és ostobaságukat vetítik bele a mai fiatalokba. Ezért nézik le őket, semmi egyébért, azt hiszik a saját sikertelenségük feljogosítja őket hogy minden fiatalt ugyanazzal a fontoskodó lenézéssel kezeljenek. Mert ebben nőttek fel, így lettek nevelve ők is, ezt perpetuálják generációkon át, a szülő okos, a gyerek hülye, pont. És eközben épp csak az nem esik le nekik, hogy a sikertelenséghez, motiválatlansághoz, félgőzös küzdelemhez a leginkább hozzájárul az a tény, hogy ők, a húdefontos, húdeokos, húdebölcs felnőttek, képtelenek a bizalomra, képtelenek a megértésre, nem támogatják a fiatalokat, sőt, minden vágyuk hogy megszégyenítsék őket, fiatalkori hülyeségeik gyűlölt szimbolumát. Vannak dolgok amikhez az idősek jobban értenek, például a számlák befizetése, bolti akciók kiszagolása, komformizmus maximális fordulatszámon futtatása. Amihez nem értenek, az minden, ami a komfortzónájukon kívülre esik, elvégre az elmúlt húsz-harminc-negyven évet azzal töltötték, hogy kialakítsák maguknak a (papíron) kényelmes létalapjukat. De mivel nem hajlandóak egy kicsit is megértőbben fordulni a fiatal generációk felé, hanem fennhéjázóan leírják az összes rebellis megmozdulást, mint oktalan hülyegyerekek felelőtlen akcióit, majd jóízűen körberöhögik a támogatásuk nélkül teljesen reménytelen helyzetből induló kezdeményezések megszűnését, elégedetten ülnek vissza a karosszékbe hogy két feles között félhangosan megjegyezzék tízezredjére is a héten: "Azok a hülye fiatalok!". Az ilyen idősebb polgártársak semmi mást nem csinálnak, mint évtizedek óta a saját múltbeli hülyeségeikkel szemben igyekeznek visszaigazolni önmagukat azzal, hogy a frusztrációjukat és az erre rákompenzáló túlfűtött önfontosságba vetett hitüket a mai fiatalokon töltik ki. Szomorú hogy az SZFE blokádja eleve halálra ítélt akció volt, de még szomorúbb, hogy azok ítélték halálra, akiknek valóban több eszük lehetne: nem, nem a diákoknak, hanem nektek, kedves húdebölcs felnőttek, nektek akikre a fiataloknak fel kellene nézni, és akikre mégis sokszor csak szomorú szánalommal lehet tekinteni. Nektek lehetett volna annyi eszetek hogy bíztatjátok őket, miközben rámutattok, mit kellene másképp, jobban, ügyesebben csinálni, hogy ne csak "veretés" legyen az egész, ahelyett, hogy "émmegmontam" elutasítanátok a fiatalokat. De hát mit tudok én, csak egy hülye fiatal vagyok...
bogika98
bogika98 15 perccel
@Apor Szatmári Remélem nem jogra jársz... Az első kommented ugyanis fent olvasható, szétszedhetem ízekre és elemezhetem akár mondatonként is. Ha arra akartál rávilágítani, "hogy a "hülye fiatal"-ozás, és a részvét hiánya éppolyan bántó, mint a boomerezés", akkor viszont -nem túl jól- pocsékul sikerült, akármennyire is telepakoltad a magas intellektusodat bizonyítani próbáló idegen szavakkal. Az első kommented és a mostani kielemzése viszont ettől függetlenül kognitív disszonanciáról árulkodik, szinte már tudathasadásos. Abban ugyanis kiadtad magadból az összes nemzedéki feszkódat, most meg már magyarázod, hogy azt nem is úgy gondoltad. Az öregek életük során már letettek valamit. Tudom, ez a kitétel megint csak kiveri a biztosítékot azoknál, akik még annyit se tettek le saját létükön kívül. Annyit mindenesetre biztosan letettek, hogy ne búmerezzék le őket. A fiatalok viszont valóban élből hülyék. Csak nem mindegy, mennyire és az miben nyilvánul meg. Bár a hülye nem a legmegfelelőbb szó. Tapasztalathiány, hormonvezéreltség, minden elleni lázadás, düh, satöbbi. Mellé jön még az a reklámok sugallta és újabb "különleges vagyok, egyedi vagyon, én vagyok a világ közepe, nekem alanyi jogon minden jár" érzés. Az idősebbek számára ez nagyon bosszantó és nehezen elviselhető életkori sajátosság. Majd elmúlik. Változatlanul azt javaslom, ezt a kommentedet tedd el az utókornak, tíz évente vedd elő és olvasd el újra. Harminc év múlva a fejedet fogod vakarni tőle. Csak mellé egy kis színes: huszonéves a romkocsmában kétezer forintos koktél mellett mereng a kizárólag a búmerek által elrontott világon és saját rossz során meg a nyomorúságos egymillás IT fizetésén. Aztán a legújabb ájfonján megrendeli a Maldivra szóló repülőjegyet. Ha idősebb szóváteszi, hogy ne rinyáljon mert a tíz évvel ezelőtthöz képest is rohadt jó dolga van, az egyenválasz az, hogy "mi van búmer, irígykedsz?". Tehát ha van füstszűrős sapkája, ha nincs, a búmer csak rossz lehet. Remélem érted az itt is jelenlévő kognitív disszonanciát.
Apor Szatmári
Apor Szatmári Órája
@bodza Talán, talán nem. De úgy egyébként, mi köze a fiatalok tiltakozásának az ország helyzetéhez? És mi köze a fenti kommenteimnek az ország helyzetéhez? Azon múlik az ország helyzete hogy a fiatal kussban üljön és egy szava se legyen a baromsággal szemben? Vagy, nem értem, hogy jön ide az, hogy majd fogom másképp látni a helyzetet? Megváltozik a véleményem arról hogy a tüntető fiatalok kiálltak valamiért, sok középkorú és nyugdíjas pedig libsibolsi komcsizik és károgva nevetgél? Aligha, a rosszindulat semmilyen kontextusban nem válik jószándékká.
bodza
bodza 2 órája
Szerintem tanulj és tapasztalj. Ha szerencséd van, leszel idősebb és tapasztaltabb is. Meg lehet látod majd másképp is a saját helyzeted, meg az országét is.
Apor Szatmári
Apor Szatmári 4 órája
@bogika98 Illetve félreértés ne essék, egyetlen szóval nem említettem olyat, hogy a mai fiatalok szentek és szeplőtelenek lennének. Sőt, semmivel nem jobbak összességében az előzőeknél, miért is lennének? Nem ez a lényege a mondandómnak. Az a lényeg hogy igenis lehetnének jobbak, némi segítséggel, kevesebb apátiával és lenézéssel az idősebb korosztály részéről. Elhiszem, hogy nehéz, a felnőtt sem kikezdhetetlen, és mint ahogy említettem, az évekkel nem lesz feltétlenül okosabb. De azt mondd már meg nekem, kérlek szépen, hogy ugyan mit segít az, ha szidod akár te, akár mások a tüntetést, ha hülyézik a fiatalokat? Ugyan kinek segít a kárörvendés, a rosszindulat? Az talán jobb színben tünteti fel a "boomer" rosszindulatot, hogy 'dehát a fiatalok is tiszteletlenek'? Nem-e inkább több esze kellene legyen az időseknek, ha már elvileg ők annyira jobban tudják?
Apor Szatmári
Apor Szatmári 4 órája
@bogika98 Na, akkor menjünk sorba: Munkát emlegetsz. Én tanyán nőttem fel, kilencéves korom óta végzek kétkezi munkát. Fizetett munkát tizenhárom éves korom óta. Tizenkilenc éves korom óta saját pénzemből tartom el magam, és nem, nem a szüleim küldtek egyetemre, magamnak teremtettem meg a lehetőséget, mivel hatgyerekes család legidősebbjeként példát szerettem volna mutatni. A szüleim felé megadom a tiszteletet, mert minden hibájukkal együtt szerető, jó emberek. Nem ők húznak fel, hanem az olyanok, akik arrogánsan lenéznek engem és a többi fiatalt, azért mert a magunk módján próbáljuk kihozni a legjobbat a helyzetünkből. Tudod, a szimpátia, ami fájdalmasan ritka a generációk között. És az ilyen pejoratív kicsinyítő képzős megjegyzésekkel, mint a "tüntikézés", "libsi", diákocska" - tökéletesen alátámasztod sajnos te is. Értem, hogy triggerelt a boomerezős hangvételben megírt kommentem, a büszkeség megsokszorozza a vélt sérelmet. De azért szeretném egyértelművé tenni, hogy az én arra próbálok rávilágítani, hogy a "hülye fiatal"-ozás, és a részvét hiánya éppolyan bántó, mint a boomerezés.
Gábor Arnold
Gábor Arnold 10 órája
Kő keményen felvetődik bennem a kérdés így a 26:51 nél ,hogy ezért a megmozdulásért, a fiatalok beetetéséért, kit terhel a felelősség !! Szemmel látható és füllel hallható "szegények" nincsenek képben.Ezért nem is bántom őket.Viszont süt a beszédből hogy maximum képregényt olvastak eddig, és azt sem végig ! Nem bírom tovább nézni.
Attila Brindza
Attila Brindza 13 órája
Mekkora 1 B@lfaszok ezek az idióták,beszarás,tényleg az utolsó 1 perc a legjobb!😂😂😂
ヨバギのバカ
ヨバギのバカ 21 órája
Hát tényleg az a fiatalok hülyék mint a *segg* ezt én mint fiatal bírom bizonyítani
Krisztian Kalapos
Krisztian Kalapos 23 órája
A degeneráció forradalma...bámulatos!
Kristóf Illing
Kristóf Illing Napja
olyan mintha az egész film a kimaradt jelenetek lenne
Zoltán Szaniszló
Zoltán Szaniszló Napja
Pont mint a Júdeai Népe Front!! 😁 Mondjuk az vicces volt ez meg szánalmas!!
M
M Napja
Annyi sebbol verzik ez a free szfe hogy ossze se lehet szedni...🙉idotak gyulekezete.. mas vilagban elnek. Szakmaisagrol beszelnek de politizalnak, ezt el se lehet valasztani egyebkent. Masreszrol az egyetemek tobbsegen balliberalis elnyomas van aztan mas se lazadozik. Mindez azert mert mas szempontok is megjeltem volna az oktatasba???🤮
Bálint Sas
Bálint Sas Napja
Én csak azt nem tudom, hogy ha olyan baromi jól végeztétek a dolgotokat ott az SZFE-n akkor hol vannak ma a Latinovits meg Őze Lajos kaliberű színészek???? Aztán már az is baj, ha rendbe szedi az állam azt az ótvar "egyetemet". Nálunk a BME-n meg kiesnek az ablakok a helyükről.... Kíváncsi lennék, ha mi a Műszaki Egyetemet akartuk volna elfoglalni, mennyi idő után dobtak volna ki minket az egyetemről (amúgy teljesen jogosan). Ne csináljatok már úgy, mintha valami 56-os hőstettet hajtottatok volna végre, elkényeztetett gyerekek vagytok ti...
Balázs Nagy
Balázs Nagy Napja
Akiknek, nem tetszik, az új vezetés, az majd elmegy, német, holland, francia egyetemekre. Már, jelentkezett, néhány egyetem, aki átveszi, őket. Úgy sem akarnának itt maradni, a szerintük "fasiszta, rasszista" Magyarországon.
István Kiss
István Kiss Napja
Kínai kulturális forradalom 2.0. A tudatlanság diadalmenete. Valami virtuális világban élnek, fogalmuk sincs a körülöttük lévő valóságról.
babszemek
babszemek Napja
A filmben egyaltalan nincs szo szakmai ervekrol, csupan az 'egyetemi szabadsagnak' nevezett politikai szlogent ismetelik, ami gyakorlatilag baloldali, Momentumos politikai nezeteket takar. Semmilyen szakmai tartalom nincs mogotte, ugyanis minden egyetemnek a vilagon van fenntartoja es van sajat finanszirozasi es mukodesi modellje. Rengeteg maganegyetem van a vilagon es szamos egyetemet alapitvany tart fenn, peldanak okaert Soros Kozep-Europai egyetemet is. A Momentum fiatal politikusainak egy sikeres politikai akcioja volt, sajnos magyarellenes es nemzeti erdek-ellenes. Nem az elso ilyen lepes a Momentum reszerol, Romaniaban egy magyarellenes part mellett kampanyoltak, a romaniai magyar part nem erdekelte oket. Ne feledjuk, hogy a Momentum europai anyapartjanak elnoke, Dacian Ciolos melyen magyarellenes. A baloldal nyilvanvalo szandeka kulfoldre koltoztetni a minoseget nyujto magyar egyetemeket szembeforditva oket a jelenlegi kormannyal. A diakok tobbet veszitettek mint nyertek, mert felultek ennek a baloldali politikai akcionak. Momentum azt probalja hangoztatni, hogy Magyarorszagon diktatura van - de ha diktatura lenne, nem letezne a Momentum, nyilvanvalo a manipulalas. Ez is egy hihetetlen, magyarellenes politikai szlogen, ami elvagja a fejlodes es az integralodas lehetoseget egy demokratikus orszag elol.
moen moen
moen moen Napja
Atya ég ,26,4 "Az embereknek nincs baloldali kulturája."?????????
thedestroyerer
thedestroyerer Napja
Egy 20 perc, fel oraban boven eleg lett volna, egy kisebb narralassal, es igenyesseggel, lenyegkiemeloen megszerkeszteni ezt az igenytelen videot. Majdnem egy Galvolgyi parodiahoz hasonlit, se fule se farka, nem beszelve, a karomkodasokat, amik nem illenek bele.
P K
P K Napja
Szánalmas, értelmetlen, színvonaltalan vergődés a nagy semmiért.
Evelin Kaltenecker
Evelin Kaltenecker Napja
Annyira cringe nem bírom. “600 hallgatóbol 15 van itt” akkor??? Mi ez a feltűnési viszketegségből adódó cirkusz? 🤣
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
Záró gondolat: a film maradék része a depiről szólt, egy kis egyházi szólammal fűszerezve az utolsó percekben.. A bolsi tempó nyugaton bejön, de egyelőre hazánkban még ez nem nyerő... Egyszer eljöhet a ti időtök, de attól védjen meg minket a Jó Isten.
Gábor Arnold
Gábor Arnold 2 napja
Az első 5:33 percnél tartok.Gk.vez oktatóként rengeteg fiatallal vagyok körül véve. Ezekből amennyiben színész lesz felköpök, és alá állok.Udvaros pedig a hasonszőrű kollégáihoz hasonlóan arra az ebre hasonlít aki az etető (állam) kezet harapdálja !!!!!!! Nézem tovább.
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
53:00-53:21 a nagy visszaszámálásáásorkáskáa, majdnem sikerült követni a kivetítőn szereplő számsort, de a végén a rivaldafényben ott volt a modern-haladó baloldali-zöld színész jövő, és múltjának legjava. Egy igazán szép befejezéssel: "A k.rva anyádat" És még a felénél sem járunk a dokumentum filmnek...
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
27:20 Ja, hogy ti szét akarjátok lopni az országot?! Akkor az már legitim. Nagy taps...
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
26:33 a haladó baloldali, zöld, "mentsük meg a földet" véleményt képviselő hölgy, lefele slattyogva a lépcsőn, kb. 15 kg-os szemeteszsákkal a kezében, megérkezve a kukákhoz gondosan szétválogatja a a hulladékot és azt az annak megfelelő kukába dobja! Ja nem...
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
22:16 a hölgynek a pupillája és beszéde elég árulkodó nem tudom mit evett, de biztos Zacher Gábor úr többet tudna erről mesélni, mint az oltásokról.
László Tamás Horváth
László Tamás Horváth 2 napja
15 perc hírnév helyett kaptak 15 hónap hírnevet. Így van ez a filmvásznon is. Ezek az ifjú ZS kategóriás színész növendékek, producerek, dramaturgok voltak, és azok is maradnak. Egy Barátok köztben a Retek klubbon még lehet jövőjük. Ja nem....
Laura Érsek
Laura Érsek 2 napja
Kemény Zsófi♥️♥️
papas99
papas99 2 napja
"Az utolsó egy perc tökéletesen összefoglalja az egész eseményt és színvonalát!"
laszlo hegedus
laszlo hegedus Napja
Igen, tömören ez a "művészetük"...
László Bata
László Bata 2 napja
Szegény kis statiszták.
Pál László
Pál László 2 napja
Minden osztályban van 1-2 fura művészlélek akit "senki nem ért meg". Nah itt egy egész egyetemnyi van belőlük...
Ricsárdka Korporésön
Ricsárdka Korporésön 12 perccel
Mint tudományos szakon: A világ összes Sheldon Coopere oda jár. :)
László Bata
László Bata 2 napja
Fájdalmas. Pedig még sem csapkodták a szöges - itt jön egy döbbenetes képzavar - a hátadat.
László Báthory
László Báthory 7 órája
Kis mondatelemzés után arra jutottam hogy a művész a "geci" szót itt az "izé","valami" szinonímájaként használta.
papas99
papas99 2 napja
ezek nagyrésze hasznos idiota ...
Helix Hedera
Helix Hedera 2 napja
Ezek a fiatalok áldozatok, a baloldal országromboló eszméinek áldozatai. Hagyták magukat megtéveszteni és uszítani. De talán még időben észhez tértek és ujra tisztes magyarokká válnak.
László Nagy
László Nagy 12 órája
Fidesz nem magyarország.
emma winter
emma winter 2 napja
Hát...Gyerekek...Körülbelül annyi mondanivalótok van, mint egy wc-s néninek a Nyugati pu-on. Külön köszönet Partizánnak, hogy a nyilvános wc-t nem repítette Lagzi Lajcsi lakodalmas zenés mulatságainak magasságaiba, pedig minden eszköze és tehetsége is meg lett volna hozzá. Így maradt nekünk egy hányás szagú, ócska bazári mulatság, az Elte öregdiákjainak megtámogatásával. Remekül szórakoztunk!
academynokia
academynokia 2 napja
1 óra 39 perc és 04 másodperc, hogy végül is a lenyűgözés teljes hiányával, a sziderális ürességtől elrettenve, elszomorodva a saját magukat (is) megbecsülni képtelen, minden szépségtől mentes, talán jobb sorsra érdemes, saját maguk hatása alá került, meggyőződéses önromboló intellektuális zombik horror történetének végére érjek... Rettegek, ha belegondolok, hogy egy napon ezeké lehet a jövő... (egy személyes üzenek a szereplők szüleinek: valamit nagyon hagytatok félre siklani az elmúlt 30 évben... most pedig már késő, hogy barmit is tegyetek. Íme a csőd! A ti csődötök ! A "márizsánn"-tol elbutult de még a semmire is lázadni kívánók disztópiáinak szomorú, öngyülölö roncsai.)
Zu Mar
Zu Mar 2 napja
Azért nézhetetlen, mert színészek, művészek soha nem lesznek alkalmasak arra, hogy fontos üzenetet hordozzanak. Amikor a célod az - mindegy, hogy szándékkal vagy önkéntelenül, zsigerből -, hogy a mondanivalódon keresztül megmutasd, te egy mennyire különleges ember vagy, a mondanivaló mindig elsikkad majd. Egy művész a művészetén keresztül tud fontos üzenetet hitelesen közvetíteni, magánemberként nem.
András Filipovitsh
András Filipovitsh 2 napja
Ennyi boomert egy komment falon :D
Simon Tóth
Simon Tóth 2 napja
Valamiért elképesztően irritálóak, még úgy is hogy valahol igazuk van.
Mr B
Mr B 2 napja
Köszönjük Partizán, azt hiszem ebből mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket. Csak azt nem értem, miért tettétek ki ezt a videót, ez csak rontott ezen az egész freeSzFE ügyön, hiszen ebből eléggé nyilvánvalóvá vált, hogy kizárólag a kormány megbuktatásáról szól ez az egész, nem pedig a művészi szabadságról. 20 vagyok, de elzárkózom ettől a kompromisszumképtelen, öregebbeket nem tisztelő fiatalságtól.
Twisted Zoli & Lion Girl
Twisted Zoli & Lion Girl 2 napja
Hát mert az sokkal jobb ha a feleségedet hibáztatod azért mert elvetted, non stop facebookozva smh
GameDesign
GameDesign 2 napja
jé ez olyan fíling mint a 100 évvel ezelőtti tanácsköztársaság. egy spontán tüntetés szervezése, vicces. Értem, miért tiltották le. 27:21 "Nincs elég baloldali kulturája az embereknek" Na tudod e mé? Így rendszerváltás után 31 évvel? Mi a baloldaliság: huload.info/cloud/udvX2qeBrXFsaao/vide.html
Felix 58
Felix 58 2 napja
Forradalom: hit egy eszmében,amiért az életét is odaadná(Petőfi ).Ezek a megvezetett fiatalok hasznos idiótaként az eddigi hatalmat képviselő tanáraik és kormányvtáltani készülő politikusok bábjai voltak.Az , hogy cigiznek, isznak, káromkodnak a fitalkori hevületet mutatja, de egyáltalán nem tiszteletre méltó. 'Erkölcsi, szellemi függetlenség': szép szavak, de amit ők produkálnak a formai szintet sem üti meg.egy biztos: látlelet a manipulációról. Sajnos itt a fiatalokat a tanáraik hatalmának restaurálására használták fel.Ők jutottak nekünk BLM helyett mint szegény , elnyomott , diktatúrától szenvedő áldozatok.Ha Salzburg valóban 15 osztályt átvesz ilyen minőségű 'művészekből', akkor a diploma mint olyan semmit sem ér. Az adófizetők pénzét ilyen gagyi emberekre nem kéne szórni.
2 napja
Szuperek vagytok!! Szuper az egész stáb!! Így kell színvonalas dokumentumfilmet csinálni. Csak így tovább!! Le a kalappal az összes gerinces fiatal előtt, akik ki mertek állni az igazukért a túlerővel szemben. Tehetségtelen elvtelen senkik kerültek a helyükre. Sok sikert a karrierjükben az összes szereplőnek!!
Andras Veress
Andras Veress 2 napja
„Nem mindenki érti ezt, de a politikai szakirodalomban Lenin nyomán ők a ’hasznos idióták’, akik miközben azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, valójában mások, sőt az ellenfeleink hatalmi érdekeit szolgálják". Eredetileg a Szovjetunió nyugati szimpatizánsait nevezték így. (ez idézet egy cikkből) Szerintem ezek a fiatalok nem igazán tudják, hogy mit csinálnak, de nagyon élvezik a forradalmárkodást, végre szerepelhetnek.
Csathó Ábel
Csathó Ábel 2 napja
Vidnyányszky Attila panaszkodik, hogy kevés a szép ember. Vidnyánszky Attila panaszkodik.
Csathó Ábel
Csathó Ábel 2 napja
@bodza, én érdekes és szép fiatalokat látok, akik morális nagyságokká is tudtak válni akkor, amikor már csak nagyon kevesek tudnak azzá válni. Kár, hogy Vidnyánszky ezt nem látja. A szépség inzultus lett. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!…
bodza
bodza 2 napja
Ő rendező, nem színész. Nem dolga szépnek lenni, a színésznek lenne. Tudod, ha ismernéd a színháztörténetet valamennyire, akkor tudnád, hogy valamikor kaposváron épp Ascherék kezdték el azt, hogy mindenféle szürke és csúnya emberekre kezdtek el osztani hősszerepeket, amikből persze lett, hogy ma már hős sincs, meg nagy alakok sincsenek. Kinézni se kell már sehogy, meg beszélni se kell tudni. Semmit se kell. Nézd meg a videót, kiket és miket látsz benne. Neveket nem írok, mindenki tudja kik voltak Kaposváron, akik aztán Kossuth díjakat kaptak.
Levente Borbély
Levente Borbély 2 napja
Az a baj ezzel, hogy azt hiszik most, hogy a NAGY FORRADALMÁROK, akik az elnyomó hatalom ellen küzdenek. De az a szomorú igazság, hogy elég régóta senki nem figyel oda rájuk. Csinálják tovább, de se a kormányt, se az embereket nem érdekli, hogy mit csinálnak. Én azt gondolom, hogy egy színésznek, nem tüntetni kell, hanem színészkedni.
Jozsef P
Jozsef P 2 napja
15:35-nél tűpontosan sikerült visszaadni, miért nem értek el semmit. Kérdezem, hogy akartok bármit is alkotni a művészvilágban, ha ennyire nem ismeritek az embereket. A művész attól művész, hogy úgy tud kifejezni dolgokat, ahogy más nem, és a közönséget gondolkodásra, cselekvésre készteti anélkül, hogy bármilyen direkt utasítást adna. Amit ti csináltok, az nem más, mint egy előre megrágott valami, amit odadobtok az embereknek, hogy tessék, ez van, mert mi ezt mondjuk. A közmédia 1-es csatornája mondjuk pont így működik jelenleg. Bármilyen helyzetben meg lehet mozgatni az embereket, amennyiben látják a víziót, a cselekvési tervet. Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni!
gergő óvári
gergő óvári 2 napja
Kibaszott Cringe. Hányok ezektől a kamu értelmiségi állintelektuális szaroktol.
Zsuzsanna Bontó
Zsuzsanna Bontó 2 napja
Hogy Marxi a Kurtizántól ennyire volt képes,azt a silány,selypegő,trágár alapanyagnak köszönteni.
Peter Szucs
Peter Szucs 2 napja
Freakshow
sunblindX
sunblindX 2 napja
Közel 150ezer megtekintés, majd kétezer komment és a YT összes félkegyelműje egy héttel később is itt nyüzsög. Noémi, Partizán, freeSZFE. Ez komoly siker. Nagyok vagytok. Gratula. :)
sandrolazio
sandrolazio 2 napja
@Toe Camel De jó lenne, ha fizetnének érte, hogy gyökereknek irogatok! 😊😊
Toe Camel
Toe Camel 2 napja
@sandrolazio Troll bértáblát posztolja be valaki. Meg lehet élni ebből a szarakodásból?
sandrolazio
sandrolazio 2 napja
@Albi Wass Miért te igen?? Ezért csodálod őket? 🤣😂 Ők kit cumiznak?
sandrolazio
sandrolazio 2 napja
@Albi Wass Mit tettek te csíra?? 😂🤣 Elszívtak 20 csík cigit, meg megittak 10 rekesz energia italt! 😂😂 Micsoda hősök! 🤣😂🤡🤡🤡🤡
Roland József Horváth
Roland József Horváth 3 napja
Undorító, gyomorforgató banda vagytok! Takarodjatok a Szentkirályi utcából! Ott egy rendes egyetem működik.
babszemek
babszemek 3 napja
4:15 Egy független egyetemet akarnak. Csak azt nem ertem miert politikai aktivistak szerveztek az egeszet: 27:20. Majd par ev mulva visszaneznek es rajonnek, hogy a fejlodes ellen tiltakoztak.
86 Dev
86 Dev 3 napja
Ezt a sok libernyák belpesti macskajancsit! Inkább adják a töménytelen mennyiségű adómat valami iszlamista szervezetnek mert ott is több a színvonal és a szakmaiság. Csapatás van meg veretés.
86 Dev
86 Dev 2 napja
@Alice Fodor igen
Alice Fodor
Alice Fodor 2 napja
Teljesülni fog a kívánságod. Örülsz?
Ainan Celeste Cawley
Ainan Celeste Cawley 3 napja
Most már értem miért bukott meg a lázadás. Ilyen se nem fiú, se nem lány karakterekkel nem lehet forradalmat csinálni. Forradalomhoz nő, férfiak, hit és identitás kellenek. Itt egyik se volt meg. Szánalmas, inkább a Töketlen ifjúság cím jut az eszembe.
Dániel Szekeres
Dániel Szekeres 3 napja
Ide lett szabadítva a sok fidesztroll, nem véletlen :)
Andras Veress
Andras Veress 2 napja
@Dániel Szekeres "Nem véletlen"
Dániel Szekeres
Dániel Szekeres 2 napja
@Andras Veress nem, engem soros küldött személyesen
Andras Veress
Andras Veress 2 napja
Téged ki szabadított ide? A Gyurcsány?
Margó Oláh
Margó Oláh 3 napja
Mit értetek vele ??? Orbán akarata győzött.Mindig úgy van ahogy ő felsége akarja ! Bármit tesztek nem győz senki. Itt csak egy dolog segít. 👍
bodza
bodza 3 napja
Nem gondolod, hogy ebben az országban még élnek normális magyar emberek?
vibraePhased 3.0
vibraePhased 3.0 3 napja
Van 1 nagy, nagy problémám. Nem tudom eldönteni ki a Fiú és ki a Lány. Félve kérdezem: lehetséges, hogy a jövő színművészete az önbePorzásról fog szólni?
vibraePhased 3.0
vibraePhased 3.0 3 napja
@Dániel Szekeres fiú: 1 / lány: 2 / nemTom:: 3 -- töltsd ki !!
Dániel Szekeres
Dániel Szekeres 3 napja
Én azért nem hirdetném büszkén mentális kapacitásom hiányait...
Bálint Tóth
Bálint Tóth 3 napja
faSzFEjek!
Dániel Pintér
Dániel Pintér 3 napja
Hát ezek a fiatalok nem igazán győztek meg az ellenkezőjéről 😅😅😂😏
Ian Balpap
Ian Balpap 3 napja
Ezzek hatalmas ongólt rugtak elintézték lenullázták saját magukat ! Ezzeket nem szabad a SZFE-re vissza engedni .Szarka - Vidnyánszky páros super .
Sandor Farkas
Sandor Farkas 3 napja
Elbizonytalanodtam a Partizán címválasztását illetően. Ki kellene éreznem az iróniát belőle, vagy csak simán konklúzió? Az utóbbira gyanakszom...
Bence Berényi
Bence Berényi 3 napja
Basszus ezért van hányingerem a saját generációmtól.... Életképtelen semmire nem való bölcsészkaros éti csigák... Arra alkalmatlanok hogy egy fodrászatban felsöpörjenek....
Tavaszi Kaszás
Tavaszi Kaszás Órája
@Bence Berényi Lehet 🤣
Bence Berényi
Bence Berényi Órája
@Tavaszi Kaszás Gondolom még az életből is törölte magát...😂😂👌🏻
Tavaszi Kaszás
Tavaszi Kaszás 2 órája
@Bence Berényi Albi Wass hova tűnt?
Bence Berényi
Bence Berényi 2 napja
@Albi Wass és amúgy milyen érdekes "Albi Wass" ...... Hogy véleményed az van, arcod meg neved nincs hozzá... Gratulálok már vagy olyan címeres rágcsáló mint az Orbán vagy a Gyurcsány... Lehet te vagy a szerelem gyerekük... Bár ennyi készséggel még árú feltöltőnek is alkalmatlan lennél, nem hogy politikusnak...👏🏻👏🏻👏🏻
Bence Berényi
Bence Berényi 2 napja
@Albi Wass és amúgy akkor Gyurcsány Ferenc a te kormányod? Mert a szavaiból ítélve ez jön ki. Csak azért mert megjegyzést merrtem tenni az életképtelenségetekre....👏🏻👏🏻👏🏻
bodza
bodza 3 napja
Épp felkerült egy videó a Széchenyi Művészeti Akadémia (balliberális) által, amiben Hegedűs D., Mácsai, Zsámbéki az első 20 percben tulajdonképpen elsírják a baloldali credo-t, micsoda szar most minden. Ezt megjegyeztem a videó alatt, amit töröltek és le is tiltották a hozzászólásokat. Ennyit ezekről a szólásszabadságért harcoló, független, elfogadó emberekről. Ez a mai baloldal kérem szépen.
feketetükörben fehérmajom
feketetükörben fehérmajom 3 napja
A hök elnök srác nagyon vágyik a figyelemre, úgymond áhítja a mártírhalált. Amikor kilépett a mikrofonnal előre már tudtam hogy valami hasonlóval fog előállni: - ÉN megvédelek titeket, ÉN értetek harcolok vagy valami hasonló... és lőn. Az első szerep, Petőfi'20.
feketetükörben fehérmajom
feketetükörben fehérmajom 2 napja
@András Rácz Ha ez így van, akkor főleg rossz ez a "film", ami itt leírtál nem vonom kétségbe, viszont egyértelműen ezt sugározza a video. Szerintem aki ezt rendezte nagyot hibázott, nem emiatt (de emiatt is akkor)
András Rácz
András Rácz 2 napja
szerintem a Csernai Misinél szerényebb és higgadtabb politikusunk még sose volt, pedig igény az lenne rá. felüdülés volt olvasni a fb posztjait, miközben mindenki felfokozott hangulatban esett egymás torkának, ő meg kedvesen, _sine ira et studio_ leírta hogy mi a helyzet és miért ne együk meg egymást. úgy rémlik azóta le is mondott amúgy
Bicepsz Károly
Bicepsz Károly 3 napja
Hala az egnek hogy nem ilyen nyomorult gyokerek vezetik az egyetemet. Miféle szemétdomb ez az egész 🤮😂
bogika98
bogika98 2 napja
@Mindig boldog órákat mutat A legközelebbi utcasarki ribik innen több kilométerre működnek, de úgysem ismernélek meg, tehát felesleges odamennem.
bogika98
bogika98 2 napja
@Bicepsz Károly Izzadtságszaguk a konditeremből kiáradó magamutogató, önimádó tahóknak és ribiknek van. Pisaszaga meg a Kossuth térnek volt. Hónapokig.
Bicepsz Károly
Bicepsz Károly 2 napja
@bogika98 kicsit izzadságszaga van annak, amit írsz.
bogika98
bogika98 2 napja
@Bicepsz Károly Azért ennyire ne sarkítsunk. A felvételi tudásszintnek megfeleltél volna? Elérted volna a felvételi pontszámot? El tudsz mondani legalább egy verset normálisan? Szerinted csak és kizárólag ők dohányoznak? Van felénk konditerem, hány izomagy van, aki már a bejáratnál rágyújt. A szerekről nem is beszélve. De rendben, a kedvedért elhiszem, hogy nem a diákoknak nem tetszik az egyébként számomra is roppant ellenszenves Vidnyánszky, hanem a régi vezetőség heccelte fel őket, dehát a fél város szétveretése és a Kossuth tér hónapokig összehugyáltatása formájában már ilyen is előfordult.
Mindig boldog órákat mutat
Mindig boldog órákat mutat 2 napja
Bogika 98.Menj légyszives nézd meg, nem vagyunk - e a sarkon
Balázs Bálint Facklmann
Balázs Bálint Facklmann 3 napja
Lassan,de ,,Föltámadott a tenger"!
Igazság Bajnoka
Igazság Bajnoka 2 napja
A komcsi szülők elkényeztetett fattyai hőzöngenek
Balázs Bálint Facklmann
Balázs Bálint Facklmann 2 napja
@Igazság Bajnoka tévedsz haver,azok még mindig ott ülnek a parlamentben
Igazság Bajnoka
Igazság Bajnoka 2 napja
A komcsik tengere
Péter Fazekas
Péter Fazekas 3 napja
...
borspeti
borspeti 3 napja
Nagyon furcsán kellemetlen volt lassan 40 évesen végignézni, hogy nálam 15-20 évvel fiatalabbak hogyan vesztik el a lelkesedésüket és a reményüket pár hónap alatt. Nekem ehhez az állapothoz kellett 20 év, de soha nem kerültem ilyen intenzív helyzetbe, mint ők.
Zoltán Szép
Zoltán Szép 10 órája
Tökéletesen megfogalmaztad, amit én is érzek ezzel kapcsolatban. :(
P K
P K Napja
Talán az számít, hogy mennyire értelmetlen az a dolog amiért "kűzdesz".
Dániel Pintér
Dániel Pintér 2 napja
@bogika98 és jogosabb
bogika98
bogika98 2 napja
Gondoljon Fehéroroszországra. Ott sokkal durvább tüntetések voltak és mi lett végül? Semmi.
Istvàn Szekrényes
Istvàn Szekrényes 3 napja
Er
hungarian4everr
hungarian4everr 3 napja
azt miert ugy forditottatok angolul, hogy:” bizony meg kell csapkodni a szöges gecivel a hátadat” úgy, hogy that it should be painful😂😂😂 olyan kivancsi lennek az angolra pedig
Ferenc Tóth
Ferenc Tóth 3 napja
Az elődeik tükörképe a mai fiatalsàg! Ők hoztàk létre, az àlmaikat valósítottàk meg bennük! Bàrmiféle szàmonkérés önmaguk kritizàlàsa.
Gergő Kovács
Gergő Kovács 4 napja
A 80as évek punkjai....
bogika98
bogika98 2 napja
@Gergő Kovács Hát igen, régen minden jobb volt. A gúnyolódáson túl hozzátartozik, hogy régebben sok minden valóban jobb volt. A nitró egyébként bár valóban hatékony nagyon macerás, zacskó is kell hozzá, az meg kilyukad és elfolyik a drága nedű. A palackos öngyújtógáz sokkal kényelmesebb. Én egyébként sosem éltem effélékkel, ha el akarok kábulni, akkor megnézem a Királyi M1 Híradót. Ütős, nagyon ütős.
Gergő Kovács
Gergő Kovács 2 napja
Hár már ezek sem a régiek....
bogika98
bogika98 2 napja
@Gergő Kovács Komoly szipus olyat nem használ, mert drága és kevés. A legütősebb és költséghatékonyabb a nitrohígító direktben.
Gergő Kovács
Gergő Kovács 2 napja
Csak a technokol rapidot...
András Juhász
András Juhász 4 napja
Szart ér a harag hatalom nélkül.
Igazság Bajnoka
Igazság Bajnoka 2 napja
Meg a fallosz nemi vágy nélkül
Sándorné Csík
Sándorné Csík 4 napja
Elfogott a sírás ! En is voltam gyerek ! Nem tudom mit tettünk volna ! De a szüleim nem hagyták volna az biztos !😢
Sándorné Csík
Sándorné Csík 4 napja
Nagyon szomorú vagyok a fiatalok csak szeretik az SzFT ét az iskolájukat! Nagyon sajnálom őket !😢😢
bodza
bodza 3 napja
Meg szeretik a balliberális ideológiát is. Nem baj, csak ez nem az SZFE dolga.
lecso 10
lecso 10 4 napja
Kínszenvedés volt végignézni ezt a vergődést. Felháborító,hogy ilyenekre (is) költik az adónkat.
Krisz
Krisz 4 napja
1 ÓRÁS HIRDTÉSBE EZZZ????
Kordas Mandon
Kordas Mandon 4 napja
Szánalmas! Úgy akarjuk az eszet osztani, hogy nem is tudjuk, mi kell nekünk?! Ez az egész jelenség olyan, mint mikor a gyermek követelőzik. Nem tudja, hogy mi kell neki, nem tudja, mi válik hasznára, de tudja, hogy mit AKAR. Ti is ilyenek vagytok. Akik az egyetemben váltást akartak, láttak egy rossz irányt, ami felé halad a színművészet és úgy döntöttek, hogy mint saját kezükben lévő egyetemen váltanak, melli mivel állami kézen van abszolút jogos. Ti pedig, mint pelenkás kis gyermekek földhöz vágtátok magatokat és követeltek valamit, ami szerintetek eddig jó volt. De kérdezem én: honnan tudjátok, hogy a régi jó? Miből gondoljátok, hogy az új rossz? Honnan tudjátok, hogy mi kell nektek, miközben még ti is tanultok? Amit mi látunk az, az hogy tele vagyunk jó színészekkel, akik bár jók, de nem tudnak értékeket átadni, mert nem tanították meg őket és tele vagyunk rendkívül rossz rendezőkkel, akik még életképtelenebbek, és ami a dolguk lenne (irányítani az értékek átadásában a színtársulatot), azt se tudják megcsinálni. Amit mi látunk az, az hogy egy csapat diák akarja megmondani, hogy mit tanuljanak, de elképzelésük sincs arról, hogy mi a képviselendő értékrendszer, amit egyes alkalmakkal át akarnak adni. Amit mi látunk az, az hogy pár diák ahelyett, hogy tanulna és csinálná, a dolgát, káoszt szít, a korona vírus miatt, amúgy is feszült helyzetben és ráadásul tökéletesen fölöslegesen. Amit mi látunk: pár okoskodó, káoszimádó, önimádó beképzelt gyerek követelőzése és zavargása, mely hatalmas kényelmükből és jólétükből fakad. Nem tudjátok, ti mi a forradalom, és hogy mi az igazi oka annak. Ez, amit csináltok nem más, mint a nagy forradalmárok gyermeki utánzása, mely okában és mibenlétében sem egyezik meg a "nagyok" céljaival.
Kun Ferenc
Kun Ferenc 4 napja
Komédia az egész világ . Kik ezek, tiszta bal-liberál oldal minibe.... Ezeket soha. Nem vagyok Orbán függő !
feketetükörben fehérmajom
feketetükörben fehérmajom 4 napja
Lehet jobb lett volna ha ez a film nem kerül fel. Most vegyes érzéseim vannak, pedig voltak illúzióim. Bár én híve vagyok annak, hogy a fiatalok legyenek nonkonformisták, de ez valami más, kissé öncélúnak hat.
Kriszta Rostás
Kriszta Rostás 5 órája
@bogika98 Köszönöm kedves kérdését, mi jól vagyunk. Önnek is minden jót kívánok. Biztosan jobban járt volna, ha előbb gondolt volna ki egy B-tervet. Nem sikerült, bezárt a bolt. Szomorú, nagyon szomorú.
bogika98
bogika98 7 órája
@Kriszta Rostás "És már nem tudtunk min takarékoskodni." Én meg most nem tudok. Ha nem volna némi megtakarításom, már a csirkefarhátkommandó tagja lennék. Így csak remélem, hogy hamarább megdöglök, mint ahogy az életem során összegürcölt pénzem elfogy. Ez a jelenlegi jövőképem. Szebb lett az ország ja. Hülye erdők és mezők helyett betony és kongó stadionok mindenütt. Tudja, hogy 2010 óta eurótízmilliárdok ömlenek az országra? Hogy ami Önöknél épült, az a rohadtlibsibrüsszeliták pénzén épült?
Kriszta Rostás
Kriszta Rostás 2 napja
@feketetükörben fehérmajom Én is szeretlek.😡
feketetükörben fehérmajom
feketetükörben fehérmajom 2 napja
@Kriszta Rostás Mi nem oké?
Kriszta Rostás
Kriszta Rostás 2 napja
@feketetükörben fehérmajom Nem, ez nem oké.
Zoltán Major
Zoltán Major 4 napja
Bohócok forradalma
hit
hit 4 napja
Abbahagynátok?csak sz esztelenségre vagytok felkédzülve? Mi drn szavatok és tervetek ŐRÜLTSÉG! Szégyrn hogx.nem a nemzet építésére, hanem.szégyemre születtetek!!!!😒😒😒😒
Stéger Dávid
Stéger Dávid 4 napja
Én nagyon szeretem a dokumentum filmeket és a diákokkal is egyetértek illetve támogatom őket. De ez a film hihetetlenül unalmas lett, valahogy se eleje se vége nincsen és olyan mintha csak minden felvett jelenetet egymás után beraktatok volna, nem igazán vannak vágások, vágó képek, nagyon zenék sem. Hogy ne ragozzam túl, mint film nincs túl sok értéke, van még mit tanulni, de legalább próbálkoztok.
Tamas Czifra
Tamas Czifra 4 napja
Tiszta Woodstock! Nyilvánvaló, hogy ez a generáció ilyen felfogással és hozzáállással nem fogja (akarja) a Magyarságot megőrízni, fenntartani, és építeni! Agymosott barmok.
Toe Camel
Toe Camel 2 napja
Amerikában is azért tüntettek, hogy beengedjék a vietnámiakat. Meg bántották a rendőröket...
Zoltán Zsolnai
Zoltán Zsolnai 4 napja
Lehet velük egyetérteni vagy nem, számomra az ilyen művész figurák mindig nagyon furák voltak de nekik is meg van az ő kis világuk áldásom rájuk. Mindenesetre bárhogy is alakult ők legalább megpróbáltak kiállni magukért, és ezzel már többet tettek mint a magyarok túlnyomó többsége. Általában a legnagyobb birkák akik szeretik bármilyen összefogás alatt verni a nyálukat, hogy eeeeez nagyon kevés..
István Kiss
István Kiss 4 napja
Imádom nézni a vergődésetek :D Minden percét élveztem, köszönöm a videót. Ennyi igénytelen alja embert egy kupacban, atyaég.
Korom Pál Gábor
Korom Pál Gábor 4 napja
Én továbbra is csak azt nem értem, hogy egy ilyen modellváltás hogyan hat közvetlenül a hálótervre, a zh-k és a vizsgák értékelésére vagy az állami támogatásra.
bodza
bodza 7 órája
@András Rácz Tudod, ahogy Fábry anno mondta, hogy megdícsérte egy nő seggét, milyen formás. Mire a nő: "tudod, ebben sok év kemény munkája van". Oktalanul senkit sem neveznek hazáztaln szardarabnak. Azért szerintem sokan megüzdöttek ebben az országban.
bodza
bodza 7 órája
@András Rácz Figyi. Azért nem mellékes a több évtizedes baloldali kirekesztés a jobboldal irányában. Ez a kiinduló alap. Mindent ennek függvényében értékelj. Ez nem vita tárgya, ezt mindenki tudja, (történelmi) tény.
András Rácz
András Rácz 10 órája
@bodza őszintén leszarom mi volt több mint tíz évvel ezelőtt. azt szeretném, hogy _most_ hagyják élni a művészeket, különösen a fiatalokat, és ne mondják el őket mindenféle hazátlan szardarabnak azok, akik erővel átveszik az egyetemük vezetését.
András Rácz
András Rácz 10 órája
​@Katalin Tasi > Szerinted nem lenne jobb, ha a szenátus a szakmai munkával, az oktatással foglalkozna, a kuratórium pedig ebbe nem szólna bele, hanem intézné a gazdasági ügyeket ? de, jobb lenne, ha hagynák a szenátust a szakmai munkával, az oktatással foglalkozni, a kuratórium nem szólna bele ezekbe. az a baj, hogy beleszól, ráadásul rengeteg _szakmai, oktatási_ témában elvették a szenátus jogait. > Több pénzt kap most a felsőoktatás, ez pozitív, nem ? Új kollégiumok épülnek, korszerűsítenek épületeket. ezt hívják zsarolásnak! ugyanis nem általában a felsőoktatás kap több pénzt, hanem _csak_ azok az egyetemek, ahol a hatalom által „örök időkre” létrehozott alapítványok átveszik az irányítást. több vidéki egyetemen is ez történt most (az SZFE-n nem, ott nem dönthettek): az egyetemek „önként” döntöttek a modellváltás mellett, miután értésükre adták, hogy a sok pénz csak akkor érkezik, ha a hatalom emberei tarthatják a kezükben.
bodza
bodza Napja
@András Rácz Igazad van. Kinek a torkán van lenyomva bármilyen ideológia? Sorold, melyik színházban nyomják le. Érdekes módonon a Nemzetiben ott van Udvaros, aki egy baoldali ember. Igazad van, nem kell sem bal sem jobboldali igazgató. Csak ez nem így működik. Minden hatalom a saját embereit teszi oda, ezért indul a választáson. Emlékszel 2010 előtt kik voltak a budapesti igazgatók? Soroljam őket? Ugye tudod hogy 1 db jobboldali nem volt köztük?!
Martina Kiss
Martina Kiss 4 napja
26:40 a lányzó jót mond. Előtte ,utána: ___________________________
presh
presh 4 napja
1968 flashbacks
Anita Németh
Anita Németh 4 napja
Az biztos ,rá fér az szfe. re a rehabilitáció, minden tekintetben. Szánalmas volt az egész, még egy forradalomra sem képesek. Irányított banda
MrHalilalipapi
MrHalilalipapi 4 napja
Attól függetlenül, hogy "kinek van igaza", van-e igazság, kiálltak valami mellett, úgy, ahogy legjobbnak látták az adott körülmények között. Cselekedtek. És nem köpködtek, utálkoztak vagy gyújtogattak.
Buda Sardi
Buda Sardi 5 napja
Hű de spontán...ja, nem.
baviki
baviki 5 napja
Ezt nem lehet nézni! Nézhetetlen... Sz@r... Annyi azért kiderül, mennyire volt spontán és politikamentes...
baviki
baviki 22 órája
@Toe Camel "Okos"! Akárcsak a Sz(ar)F(üggőségben szenvedő)E(gyedei)! Tudsz valami értelmeset is mondani? Vagy te is benne voltál (vagy) a buliban? Ha igen, megértem kommented mélységekbe kóválygó értelmét! 🤣
baviki
baviki 22 órája
@Alice Fodor Semennyire, kedves Alica! Gondolom, ezt te is tudod! Főleg, ha benne voltál a buliban!
Toe Camel
Toe Camel 2 napja
Gondolom magának se fáj a háta baviki
Alice Fodor
Alice Fodor 2 napja
Mennyire?
Buda Sardi
Buda Sardi 5 napja
Kedves Misetics és egyébb kultúrmarxisták.Ez most nem sikerült.
Flagellator1974
Flagellator1974 5 napja
"Volt, aki majdnem elszírta magát, láttátok?"
WhiteLilies100
WhiteLilies100 5 napja
Rettenetesen gyenge.
Flagellator1974
Flagellator1974 5 napja
Buliztak egyet a gyerekek, ennyike volt. Vége a dalnak :)
Lajos Vig
Lajos Vig 5 napja
Végig az az érzésem, hogy ezeket a gyerekeket katasztrofálisan megvezették. Érzik, hogy az a képzés amelyre jelentkeztek fabatkát sem ér. Gondoljunk Págerre, Tolnai Klárira, Sulyok Máriára vagy akár Major Tamásra, de utoljára akár Huszti Péterre akiket kitermelt ez az ország. Hol vannak ilyen kvavlitású emberek a szakmából ? Amikor azonban hozzá akarnak nyúlni a képzéshez, valakik fellázították őket (egy arcot sem látunk közülük) saját érdekeik mentén. eszközül használva ezeket a kölyköket, pedig éppen a képzés és pályájuk egyengetése volna az elemi kötelességük. Először is szinte mindegyik beszéd hibás. Egy profi logopédusnak kellene velük foglalkoznia (emlékszünk Montág Imrére ?). Ehelyett lázadoznak valami ellen amiről fogalmuk sincs hogy javít vagy ront a helyzetükön. Játéknak gondolják amit tesznek, pedig a jövőjük és a pályájuk a tét. Ez az egész egy tragikus történet a gyerekek szempontjából és egy végtelenül visszataszító játszma azok részéről, akik a szájukba adják a gondolataikat.
Attila Varjasi
Attila Varjasi 5 napja
16:50-nel az a feher inges kis posze, az melletlen lany vagy toketlen fiu? Vagy o mar ez az ujfajta keverek, keteltu?
Attila Varjasi
Attila Varjasi 3 napja
@Zoltán Kas Okay, rendben van. en csak tudni szerettem volna.
Zoltán Kas
Zoltán Kas 3 napja
Semmilyen körülmény nem jogosít föl senkit arra, hogy mást emberi mivoltában, értsd küllemében vagy bármilyen önhibáján kívüli jellemzőjében dehonesztálóan értékelje. Viszont amin tudna változtatni, hogy jobbá váljon, arra támogatóan, minimum diszkréten sarkallni érdemes. Itt kifejezetten nem testiségről, hanem szellemiségről írok.
GaborTóth
GaborTóth 5 napja
Az utolsó egy perc tökéletesen összefoglalja az egész eseményt és színvonalát
György Kádár
György Kádár 4 napja
?
Interjú Alföldi Róberttel
25:46
Partizán
Megtekintés 117 E
Rich Jail vs Broke Jail/ 16 Funny Situations
12:05
Balázs, aki farmot akart, de VETT EGY HEGYET!
43:11
Magyarósi Csaba
Megtekintés 362 E
Rich Jail vs Broke Jail/ 16 Funny Situations
12:05
Kérdésekkel provokált az újságíró
3:31
M1 - Híradó
Megtekintés 107 E
Teaching a Robot Dog to Pee Beer
16:06
Michael Reeves
Megtekintés 7 M
Follow The Flow - Régi mese [OFFICIAL MUSIC VIDEO]
3:21
Büntetőfékezés a menő!
17:08
Isti Szalay
Megtekintés 62 E